Riviera Family

Kom och fika, sjung och prata svenska!


Riviera Family erbjuder en plats på Villa Ingeborg där svenska eller halvsvenska barn får vara barn och umgås med svenska kompisar, där de håller språk och traditioner vid liv. Fikar och äter lunch tillsammans. Onsdagar ordnas både med småbarnsgrupp och kompletterande svenskundervisning.

NYHET för hösten 2024 är att det kommer starta en förskoleklass för barn från 4 år varje onsdag. Om du är intresserad att veta mer mejla vår lärare Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

 

RIVIERA FAMILYS SMÅBARNSGRUPP välkomnar föräldrar och barn från 0-6 år varje onsdag kl. 10-14 med start den 11 september.

Vi startar med en svensk fika tillsammans, det finns varma kanelbullar, frukt, kaffe & saft. Kl. 11 har vi sångstund där vi sjunger svenska barnvisor tillsammans med Katarina Törnblom. Sen blir det pyssel och fri lek där vi kan njuta i vår fina trädgård med lekstuga och andra leksaker. En lätt och barnvänlig lunch serveras kl.12 med efterföljande kaffe & te. Vi avslutar kl. 14 då de äldre barnen börjar sin svenskundervisning.

Om ni intresserade att vara med mejla ditt telefonnummer till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. som ansluter dig till Riviera Familys whatsappgrupp där vi kommunicerar varje vecka.

 

riviera family 8

 

Som småbarnsförälder är det alltid skönt att träffas för att kunna dela erfarenheter med andra. 

Jag kommer själv ihåg hur viktig barnverksamheten var för mig när mina barn var små och hur kul vi hade tillsammans med andra svensktalande barn och föräldrar, säger Sara Parks, som är ansvarig för familjedagarna på Villa Ingeborg. Inte bara för barnen men också för mig.

Hon fortsätter:

Det kändes jätteskönt när jag var nyinflyttad, jag kände mig hemma eftersom alla talade svenska.  

Villa Ingeborg är ett perfekt ställe för onsdagarnas familjedagar. Det är lätt att parkera och huset har en stor trädgård där barnen kan leka fritt. Och om det regnar kan barnen vara inomhus.  Den yngre gruppen, upp till tre år, börjar klockan 10 och det serveras lunch mellan kl. 12-14 med eftermiddagsfika.

 

Skolundervisning

SVENSKA SKOLAN håller till på Villa Ingeborg varje onsdagseftermiddag mellan kl.13-16 då två grupper med kompletterande svenskaundervisning erbjuds barn från 6 år och uppåt.

I höst är det skolstart den 11 september med vår lärare Christina Forsström. Gruppindelningen baseras på kunskapsnivån i svenska men även på ålder. Christina blandar läs och skrivövningar med teater och sång. Alla är välkomna att delta för att hålla i gång eller förbättra sin svenska. Tillsammans ser vi till att onsdagarna blir både en lärorik och kul svenskträff.

För att delta i skolundervisningen skicka din intresseanmälan till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och kom till Villa Ingeborg den 11 september

kl.13.00 för att träffa fröken Christina och nya kompisar. 

Fransk skolundervisning: Läs mer om hur det fungerar med förskola och skolundervisningen i Frankrike under Din franska vardag/Skola.

 

Annan nyttig information för familjer

Vårt mål är även att tillhandahålla tips och råd för svenska familjer avseende allt från familjebidrag och försäkringar, till utflyktstips. Du får gärna höra av dig till oss om du har tips eller funderingar.

Barnbidrag

Barnbidrag i Frankrike liten bild

I Frankrike är det La Caisse d'allocations familiales – CAF som sköter och betalar ut barnbidrag, allocations familiales, men även andra bidrag som syftar till att förbättra familjers boendesituation. Bidraget är inkomstbaserat och bygger på att den som är i behov av bidrag själv skriver in sig och uppdaterar sina uppgifter så snart familjesituationen ändras. På Caf:s hemsida finns detaljerad information om de olika bidragen www.caf.fr. Se även länkarna nedan till information om de olika bidragen samt ansökningsblankett till barnbidrag.

 

Artiklar från Rivieranytt

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.