Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

Riviera Family

Kom och fika, sjung och prata svenska

En plats där svenska barn får vara barn och umgås med svenska kompisar, där de håller språket och traditionerna vid liv. Fikar och äter lunch tillsammans. Det är vad Riviera Family vill verka för på Villa Ingeborg.

Onsdagar är det öppet hela dagen för barnfamiljer. Kicki Freimuth finns på plats och hjälper till med barnverksamheten. Sara Parks lagar en barnvänlig lunch och fixar lunchboxar till föräldrar. Glöm inte att förboka luncherna på Rivieraklubbens hemsida:  www.rivieraklubben.com under Agenda. Obs! Under nedstängningen håller Villa Ingeborg stängt för besökare.

 

riviera family 8

 

Nystart för småbarnsgruppen

I januari 2021 startar Riviera Family en morgongrupp för de lite yngre barnen. Vi äter kanelbullar, fikar och har en läs- och sångstund tillsammans. Som småbarnsförälder är det alltid skönt att träffas för att kunna dela erfarenheter med andra. 

– Jag kommer själv ihåg hur viktig barnverksamheten var för mig när mina barn var små och hur kul vi hade tillsammans med andra svensktalande barn och föräldrar, säger Sara Parks, som är ansvarig för familjedagarna på Villa Ingeborg. Inte bara för barnen men också för mig.

Hon fortsätter:

– Det kändes jätteskönt när jag var nyinflyttad, jag kände mig hemma eftersom alla talade svenska.  

Villa Ingeborg är ett perfekt ställe för onsdagarnas familjedagar. Det är lätt att parkera och huset har en stor trädgård där barnen kan leka fritt. Och om det regnar kan barnen vara inomhus.  Den yngre gruppen, upp till tre år, börjar klockan 10 och det serveras lunch mellan kl. 12-14 med eftermiddagsfika.

 

Skolundervisning

Svenska skolföreningen finns i huset varje onsdagseftermiddag och erbjuder två svensklektioner mellan kl.14-16. Katarina Törnblom har jobbat som pedagog i många år och brinner för att hjälpa barnen med svenskan. Ibland sjunger vi med kyrkans kantor och tillsammans ser vi till att onsdagarna blir både en lärorik och kul svenskträff.

Välkommen att höra av dig om du vill ha mer information om Riviera Family och barnverksamheten. Så snart situationen tillåter har vi öppet alla onsdagar fram till jul och den 12 januari 2021 startar vi med en äkta svensk julgransplundring. En överraskning till alla som hjälper till att slänga ut granen!

 

Annan nyttig information för familjer

Vårt mål är även att tillhandahålla tips och råd för svenska familjer avseende allt från familjebidrag och försäkringar, till utflyktstips. Du får gärna höra av dig till oss om du har tips eller funderingar.

Kontakt: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.