Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

 

Håll dig informerad om hälsoläget i Frankrike

 1. Hälsorestriktioner & Pass sanitaire
 2. Appen TousAntiCovid
 3. Covidtest
 4. Vaccination
 5. Urval av informationskanaler
 6. Resor och resesjukförsäkring 
 7. Monaco
 8. Italien 
 9. EU:s digitala covidbevis

 

1. Hälsorestriktioner

(senast uppdaterat 10 september 2021)

 Covidbevis / Pass sanitaire

 • Krav på covidbevis / pass sanitaire vid mindre kultur- och sportevenemang: Från och med den 21 juli måste ett pass sanitaire - vaccinationsintyg, ett negativt covid-test max 72 timmar gammalt, (autotest accepteras när det godkänts och registrerats av läkare, sjuksköterska eller apotekare) eller bevis på tillfrisknande visas upp vid kultur- och sportevenemang som har fler än 50 besökare, till exempel bio, teater eller konserter. Det går lika bra att visa upp ett pass sanitaire i en smartphone som på ett papper, tillsammans med legitimation (pass eller nationellt id-kort, dock ej svenskt körkort). 
 • Krav på covidbevis / pass sanitaire vid restaurangbesök (även på terrasser) m.m.: Från och med 9 augusti måste alla visa upp ett pass sanitaire - vaccinationsintyg, ett negativt covid-test eller bevis på tillfrisknande vid besök på caféer, restauranger,vissa större affärsgallerior, flygplan, tåg (gäller ej lokaltågen TER), långfärdsbussar och på vårdinrättningar. Även när man tar in på hotell krävs covidbevis. Gäller från det man fyller 18 år. Från den 30 september sänks åldern för krav på vaccinationspass till 12 år. Krav på covidbevis kommer även att gälla alla anställda på platser som tar emot besökare (affärer, restauranger etc…).
 • Krav på vaccination för vårdpersonal: Från och med 15 september måste all vård- och övrig personal, även volontärer, som arbetar på sjukhus, kliniker, äldreboenden och hjälper personer med funktionsnedsättningar ha tagit minst första vaccinationssprutan mot covid-19 för att få lov att arbeta.
 • Betalning för covidtester: Som ett led att få fransmännen att vaccinera sig kommer även fransmän behöva betala för sina tester, såvida de inte har remiss från läkare. Även turister som gör pcr- eller antigentest  i Frankrike får betala 49 € respektive 29 €.

Pass sanitaire även för utländska turister

Även turister och de som vistas tillfällig i Frankrike, är skyldiga att visa upp covidbevis / pass sanitaire. Den som har ett EU:s digitala covidbevis kan visa upp detta. EU:s digitala covidbevis kan även laddas ner i den franska appen TousAntiCovid. Se vidare information här. Tänk på att du alltid ska kunna identifiera dig i Frankrike även i samband med att du visar upp ditt pass sanitaire.

Munskydd

 • Inomhus: Munskyddstvång gäller fortfarande på alla offentliga platser inomhus, i taxi och i kollektivtrafiken
 • Utomhus: Tvånget att bära munskydd utomhus upphörde delvis från och med den 17 juni. Munskydd ska dock fortfarande bäras på marknader, i köer och i större folksamlingar där behörigt avstånd inte kan hållas. Via följande länk kan man kontrollera regler för olika områden i Frankrike. klicka på ditt departement och därefter rubriken Covid-19 för att komma till aktuell information. Obs, krav på munskydd gäller i många kommuner inom departementet Alpes-Maritimes, kontrollera regler där du vistas.

 

Annat att komma ihåg

 • Fortsätt att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna.  
 • Vid smitta gäller självisolering under 10 dagar. 

 

För uppdateringar om covidläget se information från: