Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

 

Håll dig informerad om hälsoläget i Frankrike

  1. Hälsorestriktioner & Pass sanitaire
  2. Appen TousAntiCovid
  3. Covidtest
  4. Vaccination
  5. Urval av informationskanaler
  6. Resor och resesjukförsäkring 
  7. Monaco
  8. Italien 
  9. EU:s digitala covidbevis

 

3. Covidtest 

test de depistage du covid 19 personnes concernees procedure et montant 1

(uppdaterat 10 september)

 

Från och med 9 juni krävs att inresande till Frankrike från länder som är klassade som gröna (bl.a. EES) kan visa upp bevis på full vaccination, negativt covidtest (pcr- eller antigentest, högst 72 timmar), eller intyg på tillfrisknande. Läs mer under punkt 6 Resor.

 

Covidtest i Frankrike:

Via hälsoministeriets hemsida Santé.fr: https://sante.fr/recherche/trouver/DepistageCovid söker du efter testcentra (RT-PCR, antigen eller salivtest) i varje kommun. 

På laboratoriekedjan Bioesterel tar de emot för provtagning utan remiss och utan Carte Vitale. Man bokar tid på deras hemsida, www.bioesterel.fr, via ett formulär som du hittar här

Antigentest och salivtest kan man ta på många apotek, vissa utför även PCR-tester. På flygplatserna i Paris och i Nice kan man göra både antigen- och PCR-test.

Från och med 7 juli betalar alla turister för att bli testade i Frankrike. Beloppen är satta till cirka 30€ för antigentest och 50€ för PCR-test.

Fransmän och alla som är inskrivna i den franska försäkringskassan, kommer att behöva betala testerna från och med 15 oktober om man inte har remiss från läkare.   

 

Intyg:

Covidtest (pcr-, antigen- eller autotest) kan laddas ner med QR-kod i appen TousAntiCovid för ditt hälsopass.

Har du inte fått ett testresultat på papper med QR-kod går de att ladda ner tre månader bakåt i tiden från regeringens hemsida för den som är bosatt i Frankrike: https://sidep.gouv.fr