Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

 

Håll dig informerad om hälsoläget i Frankrike

 1. Hälsorestriktioner
 2. Appen TousAntiCovid
 3. Covidtest
 4. Vaccination
 5. Urval av informationskanaler
 6. Resor och resesjukförsäkring 
 7. Monaco
 8. Italien 
 9. EU:s digitala covidbevis

 

1. Hälsorestriktioner

(senast uppdaterat 1 augusti 2021)

 

 • Den 12 juli, meddelade president Macron dock att det blir strängare krav på vaccinering samt att pass sanitaire kommer att bli obligatoriskt i större utsträckning, t.ex. vid restaurangbesök, och inte bara vid större evenemang. 
 • Krav på covidbevis vid mindre kultur- och sportevenemang: Från och med den 21 juli  måste ett pass sanitaire - vaccinationsintyg, ett negativt covid-test eller bevis på tillfrisknande visas upp vid kultur- och sportevenemang som har fler än 50 besökare, till exempel bio, teater eller konserter.  
 • Krav på covidbevis vid restaurangbesök m.m.: Från och med 9 augusti måste alla visa upp ett pass sanitaire - vaccinationsintyg, ett negativt covid-test eller bevis på tillfrisknande vid besök på caféer, restauranger, affärsgallerior, flygplan, tåg, långfärdsbussar och på vårdinrättningar. Även när man tar in på hotell krävs covidbevis. Gäller från det man fyller 18 år. Från den 30 augusti sänks åldern för krav på vaccinationspass till 12 år. Det kommer även att gälla alla anställda på platser som tar emot besökare (affärer, restauranger etc…).
 • Krav på vaccination för vårdpersonal: Från och med 15 september måste all vård- och övrig personal, även volontärer, som arbetar på sjukhus, kliniker, äldreboenden och hjälper personer med funktionsnedsättningar vara vaccinerade mot covid-19 för att kunna arbeta.
 • Betalning för covidtester: Som ett led att få fransmännen att vaccinera sig kommer även fransmän behöva betala för sina tester, såvida de inte har remiss från läkare. Även turister som gör pcr- eller antigentest  i Frankrike får betala 49 € respektive 29 €.
 • Ökade kontroller kommer att ske vid gränserna.

 

Munskydd

 • Inomhus: Munskyddstvång gäller fortfarande på alla offentliga platser inomhus, i taxi och i kollektivtrafiken
 • Utomhus: Tvånget att bära munskydd utomhus upphörde delvis från och med den 17 juni. Munskydd ska dock fortfarande bäras på marknader, i köer och i större folksamlingar där behörigt avstånd inte kan hållas. Via följande länk kan man kontrollera regler för olika områden i Frankrike. klicka på ditt departement och därefter rubriken Covid-19 för att komma till aktuell information. 

 

Annat att komma ihåg

 • Fortsätt att hålla avstånd, tvätta och sprita händerna.  
 • Vid smitta gäller självisolering under 10 dagar. 

 

För uppdateringar om covidläget se information från: