Riviera Business

En mötesplats för yrkesverksamma i sydöstra Frankrike.

Vill du vara med?

Rivieraklubben Business invigdes som ett professionellt nätverk för yrkesverksamma i sydöstra Frankrike den 12 mars 2019. Syftet är att underlätta för och stimulera yrkesverksamma medlemmar genom att tillhandahålla information om företagande och företagskultur i Frankrike, vara en mötesplats och ett forum för att dela erfarenheter från företagsledare, yrkesverksamma och erbjuda spetskompetens från till exempel advokater, konsulter, myndigheter samt förklara och hjälpa till att hitta rätt i den franska administrativa djungeln.

Sydöstra Frankrike lockar många svenskar att köpa ett sekundärboende även om trenden är att färre skriver sig här. För medlemmar som arbetar i Sverige kan möjlighet till distansarbete vid coworking café vara attraktivt. Den fysiska arbetsplatsen behöver inte vara stationär och fördelarna är många med att bygga ut nätverk i och kunskap om det område man valt att vistas vissa delar av året. Allt för att skapa en dynamisk livssituation i ett behagligt klimat.

 

Riviera Business erbjuder:

  • Ett professionellt nätverk för att komma i kontakt med andra som arbetar här.
  • Föredrag, på plats eller digitalt, med inbjudna gäster som delar med sig av sina kunskaper och upplevelser.
  • Stöd i att hitta korrekt och uppdaterad information.
  • Coworking café på Villa Ingeborg.

 

För att få våra nyhetsbrev och inbjudningar till föredrag och studiebesök, skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

 

Riviera Business coworking café 

Medlemmar som distansarbetar kan vid vissa tillfällen boka plats på Villa Ingeborg. Det är lätt att ta sig med bil, buss eller tåg till Rivieraklubben i Cagnes-sur-Mer, 10 minuter från flygplatsen och ett stenkast från Polygone. Du erbjuds snabb fiberuppkoppling, delad arbetsplats i svensk miljö med tillgång till stor trädgård och inbjudande terrass. Gratis parkering.

Lättare frukost och fikabar ingår. Du har möjlighet att boka lunch och ett träningspass efter arbetsdagen.

Riviera Business coworking café är öppet mellan kl. 09.00 -18.00
Nästa tillfälle tisdag 12 december.

Sara Wikström, ”Popcorefitness”, kör kl. 16.00-17.00:
Tisdagar - ett intensivt träningspass i trädgården


Logga in som medlem för att kunna boka och betala via hemsidans Agenda
Arbetsplats inklusive frukost- och fikabar - 15€
Dagens lunch - 15€
Träningspass  - 15€ 

 

Information till företagare

På regeringens hemsida: www.economie.gouv.fr finns mycket information. Man kan registrera sig för deras nyhetsbrev som kommer varje vecka.

Klicka här för att se aktuella aktiviteter i Agendan

 

Riviera Business resursbank 

Till resursbanken kan den som vill skicka in en kort presentation av sig, sin nuvarande eller framtida verksamhet. Dokumentet kommer att delas och syftet är att hjälpa alla yrkesverksamma att knyta nya kontakter och hitta diskussions eller affärspartners - allt efter behov.

 

Artiklar från Rivieranytt: