1. Tilläggsförsäkringen (mutuelle)
 2. Sjukförsäkringen
 3. Fransk komplementär sjukförsäkring
 4. Resesjukförsäkringen
 5. Vandrings- och friluftslicens med tillhörande försäkring
 6. Bil- hem- och rättsskyddsförsäkring.

 

Vandrings- och friluftslicens med försäkring

Rivieraklubben erbjuder vandringar på flera håll i olika svårighetsgrader och många medlemmar vandrar även på egen hand.

Rivieraklubben är ansluten till FFRandonnée (Fédération française de la randonnée pédestre), som gör det möjligt för dig som medlem att teckna vandringslicens med tillhörande försäkring och för klubbens vandringsledare att fortbilda sig. Licenserna gäller även för många andra sporter, t.ex. golf och skidåkning - läs mer nedan.

Observera att du som önskar delta i Rivieraklubbens vandringsaktiviteter i bergen måste ha en licens hos FFRandonnée för att säkerställa att klubben och våra vandringsledare är fullt försäkrade vid eventuella olycksfall. Vill du prova på, går det bra att teckna endagslicens eller att vara med vid ett tillfälle utan läkarintyg och licens (se nedan). 

 

Licenser säsongen 2023/24

Följande licenser hos FFRandonnée kan tecknas via klubben:

 1. Vandringslicens (”IRA”): För alla typer av vandringar, inklusive snöskor, längdskidor, stavgång, men även vissa andra sporter som sker i samband med en promenad. OBS! Golf täcks INTE längre från och med denna säsong. 
  Pris för säsongen 2023/2024: 37€/enskild och 74€/familj (make/maka/sambo samt minderåriga barn).

 2. Friluftslicens (”IMPN”, Multiloisirs pleine nature): För vandringar samt andra friluftssporter inklusive glaciärvandring, vandringar som kräver teknisk utrustning, utförsåkning, snowboard, via ferrata, vissa vattensporter såsom kajak och forsränning, löpning, cyklism, ridning, orientering m.m.
  Pris för säsongen 2023/2024: 49€/enskild och 98€/familj.

 

Giltighetstid vandringssäsongen 2023/24 

 • Licensen tecknas för vandringssäsongen 12 månader från september till augusti följande år, och måste förnyas varje ny säsong. Säsongsstart 2023 är den 4 september. Giltighetstiden börjar gälla från inskrivnings/betaldatum.
 • Försäkringen som ingår i licensen gäller fram till den 31 december 2024, för att undvika glapp vid förnyande av licensen.

 

Läkarintyg 

Första gången man tecknar licens krävs läkarintyg (för familjelicens, krävs intyg för varje familjemedlem).

Läkarintyget är därefter giltigt i tre år, såvida ditt hälsotillstånd inte förändrats. Vid förnyande av en licens, under de tre år läkarintyget är giltigt, kan du under eget ansvar besvara nedanstående frågeformulär och skriva under och skicka in ett intyg.

Mallar för läkarintyg

 1. FFRandonnées mall för vandringslicens 
 2. Läkaren kan själv anpassa sitt intyg utifrån den licens och sporter du önskar utöva (expempel mall att anpassa till respektive sport och licens

Frågeformulär och intyg vid förnyande av licens utan nytt läkarintyg

 

Anmälan

Skicka ett mejl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. med:

 • läkarintyg eller hälsointyg för att teckna licens utan nytt läkarintyg (vid förnyelse av licens, se ovan)
 • vilken licens du vill teckna
 • ditt namn, medborgarskap och födelsedatum, din franska adress, telefonnummer och mejl

När du betalat din faktura görs anmälan till FFRandonnée inom två arbetsdagar. Licensen får du elektroniskt per mail.

Ange även om du önskar årsabonnemang på vandringstidningen Passion Rando - pris 10 € för 4 nr (istället för 16,90 €).

 

Täckning 

 • Försäkringen täcker olycksfall, tredjemansansvar, kroppsskada (dommages corporels) och assistans för hemtransport. Du kan läsa mer om försäkringsvillkoren via denna länk.
 • Genom sin licens bidrar man även till FFRandonnées arbete till märkning och underhåll av vandringslederna.

Golfspel: Från och med säsongen 2023/24 täcker licenserna/försäkringen INTE längre tredjemansansvar vid golfspel.

 • Golf Club Suédois Côte d'Azur informerar att man kan gå med i Franska golfförbundet och därmed ha försäkring, vilket kan ordnas av en golfklubb. Det finns även en försäkring i svenska klubbar men den har vissa begränsningar.
 • Notera även att det finns tredjemansansvar för olika sporter, inklusive golf, i en hemförsäkring (assurance habitation multirisque) eller reseförsäkring (assurance voyage) för aktiviteter som görs under en resa. Vi rekommenderar att ni kollar detta med era försäkringsbolag.

 

Geografisk begränsning

 • Med skattehemvist i Frankrike täcker försäkringen organiserat eller individuellt friluftsutövande i hela världen (med vissa undantag).
 • Med skattehemvist utanför Frankrike täcks organiserat eller individuellt friluftsutövande i Frankrike. Utanför Frankrike täcks även aktiviteter ordnade av FFRandonnée eller en förening som är ansluten till FFRandonnée (såsom Rivieraklubben).

 

Prova på att vandra med Rivieraklubben utan licens eller med endagslicens

Du som vill prova på att vandra med klubben kan göra det en gång utan läkarintyg och licens. Därefter har man möjlighet att teckna endagslicens för 7 € utan krav på läkarintyg, men under förutsättning att ditt hälsotillstånd inte utgör hinder för att vandra.

 • Prova på utan läkarintyg och licens: Fyll i och lämna följande dokument till vandringsledaren där du intygar att ditt hälsotillstånd inte utgör hinder för att vandra: Prova på-intyg.
 • Endagslicens: Även här krävs att ditt hälsotillstånd inte utgör hinder för att vandra. Skicka namn, adress (fransk), telefonnummer, e-postadress och födelsedatum till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. senast två arbetsdagar före avsedd vandringsutflykt. Licensen skickas till dig per mejl.

 

Vid skada/olycka

 • MUTUAIDE ASSISTANCE: Vid behov av hemtransport vid allvarlig olycka eller sjukdom ring +33 1 45 16 84 99. Ange kontraktsnummer: 5369.

 

Vandringstips

Läs mer om vandrings- och utflyktstips HÄR.