Årlig visning
Efter år
Månadsvy
Månad
Weekly View
Vecka
Daily View
Idag
Categories
Kategorier
Search
Sök

2530 Konsert med Kalle Moraeus och Anders Lundqvist   
Lördag 20 April 2024  15:00 - 17:00
Antal anmälningar: 129
Kapacitet: 180


bild-janne-schaffer.jpg

”Naket, utlämnande och fruktansvärt roligt”

Med sin fiol i handen och tillsammans med pianisten Anders ”Lunkan” Lundqvist kommer folkkäre musikern, spelmannen, tonsättaren och programledaren Kalle Moraeus för en intim spelning på Villa Ingeborgs terrass. Kalle har lovat oss en riktig Moraeus-konsert med en lekfull musikalisk blandning av nytt och gammalt, kupletter, schlagers, folkvisor, anekdoter och historier från sin spännande karriär. Och med sig har de piano, gitarr, fiol och kanske någon annan överraskning i bakfickan.

 För personlig hälsning från Kalle klicka här

Beskrivning

Mitt första instrument var en fyrsträngad mandolin som mina bröder satte i händerna på mig och tillsammans blev den med fiolen och gitarren mina favoritinstrument. Båda mina bröder, Perra och Olle, hade mycket stort inflytande, och helt enkelt bara öste olika sorters musik över mig, allt från Beethoven till Frank Zappa via svensk folkmusik. Min far Erik var dessutom en stor traditionsbärare av Orsamusiken och ledare för Orsa Spelmanslag. Efter violinstudier i Falun och Göteborg, började jag vid Kungliga Filharmoniska Orkestern som sökte folk för ett år men det blev mer än så, totalt 11 år.

Så en dag ringde en man som kallade sig för Benny Andersson och frågade om jag och några till kunde vara med och spela på en platta som han skulle göra. "Ja det kan vi väl", sa jag, och sedan dess kallar vi oss för Orsa Spelmän. Det blev jag och mina två bröder samt Leif Göras och Nicke Göthe. Vi har sedan dess haft ett troget samarbete med Benny Andersson och det kommer att fortsätta länge.

Kalle har fått många priser genom åren, bl.a. Povel Ramels pris KaRamelodiktstipendiet, Akademins kulturpris, Jussi Björlingstipendiet och han är även svensk mästare i luftgitarr. Musikalisk till och med när instrument saknas.

  • 65€ 
  • 95€ Icke-medlem 

Obs, logga in för att anmäla dig

Max antal deltagare: 180 sittplatser 

Sista anmälningsdag: 15 april. 

Dagens program:

  • Insläppet startar från kl 14:15
  • När du anländer till övre grinden kommer du att registreras och serveras en välkomstdrink.
  • Vi minglar en stund innan vi tar plats på terrassen framför kapellet - vi ser gärna att du/ni hittat en stol kl. 14:55
  • Kalle Moraeus underhåller kl. 15.00-17.00.
  • För den som önskar kommer det att finnas stationer med förfriskningar där du kan köpa rosévin och öl samt vatten . Betalning kan göras med kort eller kontanter, ta gärna med jämna pengar. 

Vi har tält uppsatta men kläder efter väder rekommenderas!

Parkering:

  • Det finns tyvärr inte möjlighet att parkera på Villa Ingeborg om du inte har handikapp-tillstånd.
  • Vi rekommenderar därför parkeringen La Vilette vid Parc de la Vilette. En promenad på c:a 10 minuter. För vägbeskrivning dit klicka här. Vi passar på att påminna om att det inte är tillåtet att utnyttja Lidl’s parkering. Klicka HÄR för att hitta till Villa Ingeborg med bil, tåg eller buss. Adressen är 40 avenue de Verdun, 06800 Cagnes-sur-Mer

Plats

 
Villa Ingeborg
40 avenue Verdun,  
Cagnes sur Mer, 06800
 Telefon: 04 92 13 15 34

 Spara till din kalender

  Ladda ner som iCal-fil

Registrering

Anmälan stänger 2024-04-20

Platser kvar på den här händelsen: 51
€95.00€95.00
€0.00
€0.00
Kort