Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

Alla Kategorier Månad Vecka Sök

2676 Vandring - Circuit de Viériou - Coursegoules
Tisdag 21 September 2021  10:30 - 16:00
Antal anmälningar: 0
Kapacitet: 10


foto vandring 14 okt.jpg

Följ med Margit och Bengt Davidsson på en medelsvår vandring från byn Coursegoules upp till toppen Sommet de Viério, förbi Col de Coursegoules och utefter kammen innan vi vänder ner och passerar det nyligen renoverade vackra stenkapellet, Saint-Michel. Vidsträckt utsikt mot Mercantour och kust och hav. Vi vandrar 9 km och med en stigning totalt på 460 meter.

 

Beskrivning


Kontaktuppgifter Margit Davidsson: tel. 06 02 26 78 79, +46 7 08 45 65 16 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Vi startar i Coursegoules och tar oss via en skogsstig som i början tar oss lite lugnt uppför för att så småningom ta oss lite brantare upp via en stenig slingrande stig upp mot Cheiron-kammenen. Cheiron är en bergskam i öst-västlig riktning söder om Estérondalen och norr om Loupdalen. Terrängen uppe på kammen är öppen och på 1400 meters höjd och därför utsatt för väder och vind. Då närmare en tredjedel av vandringen är på denna nivå så kommer vi att korta vandringen om vädret är sådant att vi bedömer att det inte är njutbart att fortsätta.

Vi träffas kl 10.30 på planen vid kyrkan uppe i byn Coursegoules. För parkering följ byns skyltning, första skylten kommer direkt efter att man svängt av vägen mot byns centrum. Följ vägen ända fram till ett parkeringshus!

OBS! Vandringsskor är ett måste och stavar anbefalles då det är en bra avlastning för både flås och knän!

Oberoende antal kommer vi att vandra men vid regn ställer vi in. Hundar är inte tillåtna.
Obs! Ta med ryggsäck med vatten, picknick och extra kläder då vädret kan växla snabbt. Vid regn ställs vandringen in.

Observera att du som önskar delta i klubbens vandringsaktiviteter i bergen måste ha en licens med försäkring hos Fédération française de la randonnée (FFRandonnée), för att du liksom klubben och din vandringsledare ska ha en fullgod försäkringstäckning. Vill du prova på att vandra med oss, går det bra att vara med vid ett tillfälle utan att teckna licens. Du måste då fylla i ett intyg, där du försäkrar att ditt hälsotillstånd inte utgör hinder för att vandra. Intyget lämnas till vandringsledaren, och kan printas ut via denna länk.

Mer information om vandringslicens med försäkring, som kan tecknas direkt via klubben, finns på hemsidan under Skräddarsy din försäkring/Vandrings- och friluftslicens.

Pris: 5 € för medlemmar och 10 € för icke medlem.

Plats

 
Parking du Colombier
75 Montée du Colombier,  
Coursegoules, 06140

 Spara till din kalender

  Ladda ner som iCal-fil

Registrering

Anmälan stänger 2021-09-17

Du måste logga in för att bekräfta ditt deltagande.