Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

Alla Kategorier Månad Vecka Sök

2667 Vandring till Sommet de Calern - Caussol
Onsdag 08 September 2021  10:30 - 15:30
Antal anmälningar: 0
Kapacitet: 10


foto Calern.jpg

Följ med Margit och Bengt Davidsson på en lätt vandring från CERGA Observatoriet uppe på Calern och vandra till toppen på platån, Sommet de Calern. Öppet landskap ovan trädgräns med milsvid utsikt mot berg och kust. Vi vandrar 8 km och med en stigning på totalt 200 meter.

Beskrivning


Margit Davidsson tel. 06 02 26 78 79 eller +46 7 08 45 65 16, mail: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Calern är en öppen fjällplatå och vi vandrar i ett öppet landskap ovan trädgräns med milsvid utsikt mot berg och kust. Vi vandrar 8 km och med en stigning totalt på 200 meter. Berget är genomborrat och har många grottor och slukhål. Inga branta passager men knaggligt och stenigt så vandringskängor och stavar rekommenderas. Ta även med huvudbonad och solskydd, om solen skiner finns ingen skugga att finna.

Obs! Inga hundar på denna vandring.
Vi träffas kl 10.30 på parkeringen vid CERGA Observatoriet uppe på Plateau de Calern, Caussol.

På vägen passerar vi det stora Schmidt teleskopet, vi gör eventuellt en liten avstickare till grottkapellet. Men framförallt beundrar vi utsikten och njuter av luften och terrängen. Om det är vindstilla rastar vi med vår pic-nic på toppen men troligen finner vi bekvämare sittstenar när vi vänt och börjat vandringen ner igen.

Relativt lätt vandring med måttliga höjdskillnader, vandringsskor och stavar rekommenderas.

Oberoende antal kommer vi att vandra men vid regn ställer vi in. (Om det är mycket vind byter vi vandring och går i Bois de Gourdon; tur och retur Gourdon, 10.5 km på brandvägar.)
Obs! Ta med ryggsäck med vatten, mat och extra kläder då vädret kan växla snabbt. Vid regn ställs vandringen in.

Observera att du som önskar delta i klubbens vandringsaktiviteter i bergen måste ha en licens med försäkring hos Fédération française de la randonnée pédestre (FFRP), för att du liksom klubben och din vandringsledare ska ha en fullgod försäkringstäckning. Vill du prova på att vandra med oss, går det bra att vara med vid ett tillfälle utan att teckna licens. Du måste då fylla i ett intyg, där du försäkrar att ditt hälsotillstånd inte utgör hinder för att vandra. Intyget lämnas till vandringsledaren, och kan printas ut via denna länk.

Mer information om vandringslicens med försäkring, som kan tecknas direkt via klubben, finns på hemsidan under Skräddarsy din försäkring/Vandrings- och friluftslicens.

Pris: 5 € för medlemmar och 10 € för icke medlem

Plats

 
Observatoire CERGA
 
Caussol,

 Spara till din kalender

  Ladda ner som iCal-fil

Registrering

Anmälan stänger 2021-09-03

Du måste logga in för att bekräfta ditt deltagande.