Denna sida använder cookies. Klicka på knappen för att se hur vi hanterar dessa på Rivieraklubben.com

Klicka här för att se aktuella aktiviteter i Agendan.

Precis som Rivieraklubbens övriga aktiviteter tvingas Riviera Business att ställa in sina träffar p g a av de rådande omständigheterna med anledning av COVID - 19. I dessa oroliga tider är det många företag som drabbas hårt av situationen. Den franska regeringen har gått ut med ett antal omedelbara stödåtgärder för att underlätta för företagen. Du hittar informationsmaterial och användbara länkar HÄR.

Vi önskar alla medlemmar i Riviera Business extra mycket styrka just nu.

Bon courage från kansliet, den 31 mars 2020

Vill du vara med?

Rivieraklubben har skapat en mötesplats för yrkesverksamma i sydöstra Frankrike. En plattform för att kunna utbyta erfarenheter och ett nätverk som inspirerar med inbjudna gäster som delar med sig av sina kunskaper och upplevelser.

Rivieran lockar många svenskar och inte bara de som slutat arbeta. Trenden är att färre skriver sig i Frankrike, medan det blir allt vanligare att yngre personer köper bostad. I många fall som sekundärboende. Rivieran är också intressant för personer som driver företag och attraherar människor som vill skapa en mer dynamisk livssituation. Den fysiska arbetsplatsen behöver inte vara stationär. Digitaliseringen och globaliseringen öppnar ständigt möjligheter för människor att arbeta på distans. Rivieraklubben bedömer därför att det finns ett behov av ett svenskbaserat affärsnätverk på Rivieran. Vi kommer att bredda vår verksamhet i syfte att stödja och underlätta för yrkesverksamma medlemmar och företagare att utöka sina nätverk, utvecklas i sina yrkesroller och/eller att skapa nya affärsmöjligheter. För Klubben innebär detta samtidigt en möjlighet att öka antalet medlemmar, nå nya målgrupper och bredda verksamheten.
Vi hoppas också att vi genom satsningen ska locka fler annonsörer och knyta till oss intressanta samarbetspartner. Allt för att kunna utveckla erbjudandet till våra medlemmar.
Arbetsgruppen beståer av: Gunilla Forsmark Karlsson och Therese Rehnvall från styrelsen, Kerstin Snellen, klubbchef samt Johan Wretman, konsul och vd för Wretman Estate samt Ewa Ybring Diot, tidigare ordförande i Handelskammaren Sud. Vi arbetar på styrelsens uppdrag med en plan för hur närverket ska fortsätta och drivas i framtiden. Som alltid när det gäller Rivieraklubbens utbud, tar vi tacksamt emot kommentarer och idéer!

Kvällsaktiviteter

Riviera Business startade i mars 2019 och växer och utvecklas i takt med tiden. En ledstjärna är att hålla hög kvalitet i allt vi genomför. Hittills har vi genomfört föredrag, nätverksmöten, företagsbesök och besök hos myndigheter. Vi vill bjuda på en ny koppling till det franska näringslivet. Aktiviteterna genomförs utanför arbetstid och är på svenska, franska eller engelska. Även flera artiklar i Rivieranytt är numera kopplade till Riviera Business.

Riviera Business sker i samarbete med Sveriges Konsulat i Nice

Artikel från RN 5 2019: Ett nätverk för yrkersverksamma