Copyright 2017 - SVENSKA RIVIERAKLUBBEN - Villa Ingeborg - 40 av. de Verdun - 06800 Cagnes-sur-Mer - France - +33 4 92 13 15 34 - info@rivieraklubben.com

Aktiviteter för alla

Franskundervisning, föredrag, konserter, vandringar, after-work, filmvisningar, boule, bridge, tennis, golf, konstutställningar, kulturevenemang och mycket annat

Störst i Frankrike

rn 125px

Nyss fyllda 40 år med närmare 3 000 medlemmar. Ett unikt socialt nätverk, brett utbud av aktiviteter, förmånliga försäkringar och enda svenska tidningen i Frankrike, Rivieranytt.

Hjälp med det praktiska

Kansli med flerspråkig personal. Råd och vägledning om in- och utflyttning, pass, bilregistrering, nytt körkort, blanketter och andra klurigheter i svenskfransk administration.

Månadsvy
Efter månad
Weekly View
Efter vecka
Categories
Efter kategorier
Search
Sök

Datumområde

19 September 2017 - 20 Maj 2018
19 September 2017 - 20 Maj 2018
September 2017

Konstutställning på Villa Ingeborg - Liselott Johnsson
Torsdag, 14 September 2017 16:00 - 19:00

LA MER ET LES RÊVES / HAVET OCH DRÖMMARNA 

Konstutställningen är inspirerad av Medelhavets visuella poesi. Vid första skymten så förenas havets oändliga rum med det oändliga rummet inom oss, vilket skapar ett ögonblick av inspiration, vördnad och förstummad tystnad. Oberoende av vem vi är, var vi kommer ifrån och de livssituationer vi upplever, är havet en källa för inspiration och dagdrömmar. När det öppna havet visar sig framför oss, är vi lockade. Det är kanske så att havet speglar den öppna enorma rymden inom oss och vi känner det som om vi känner havet och att det känner oss.

Möt konstnären under dagens vernissage kl. 16.00-19.00 då Liselott bjuder på vin med tilltugg.

Utställningen pågår till torsdag 12 oktober.

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Kultur & Underhållning

266 Konstresa till Venedig med Susanne Rajka
Tisdag, 19 September 2017 00:00 - 23:59

Vi har köpt platser på Phoceens bussresa till Venedig 19 – 22 september och förutom det program som erbjuds de franska medresenärerna har vår minigrupp Susanne Rajka med som konstguide.

Susanne Rajka tar med oss till Venedig på konstbiennalen Viva Arte Viva. Här har man ända sedan 1895 kunnat se och uppleva det som är högaktuellt inom den samtida konsten. Spännande tendenser som fortsätter att gälla för framtida år. Denna Biennal för bildkonst har idag fler och fler besökare. Fler länder vill vara med, bl.a de som blev självständiga efter järnridåns fall. Detta har medfört att man vid sidan av konstutställningar inom traditionella områden, även ställer ut biennaleverk i kyrkor, palats och på många andra ställen runt om i staden.

Men man kan inte besöka ljusets stad Venedig utan att uppleva vad renässansens konst och kultur hade för betydelse här. Vid sidan av Biennalens utställning ser vi därför på tavlor av bland annat Giovanni Bellini och Tizian och skulpturer av bland annat Verrocchio. Vi får även tid till att se på arbeten utförda av stadens viktigaste arkitekt Palladio. De som önskar kan beställa en middag med musik i en gondol eller lyssna på en konsert av den i Venedig födde barrokkompositören Vivaldi.

Klicka på evenemanget för detaljerat program.

(http://www.labiennale.org/en/art/).

 

Plats: Venedig :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Resor & Utflykter

Boule Valbonne
Torsdag, 21 September 2017 11:45 - 17:00

HÖSTPREMIÄR Nu spelar vi igen och alla, även nybörjare, är hjärtligt välkomna!                                                                            

Före spel på banorna i Valbonne (start 13.30) äter vi gemensam lunch på Auberg St Donat i Plascassier (start 11.45). Låt oss veta om du inte kan/vill delta i lunchen. Kom i så fall direkt till banorna.

Vi delar ut priser vid varje omgång. Dessutom noteras alla resultat och efter årets slut delas priser ut till segerrikaste damer/herrar.                                                 

Läs vidare i vänsterspaltens "Aktivitetsagenda" "Boule" "Valbonne". Där finns information om avgifter, ligaställning, arrangörer mm. Tveka inte att kontakta någon av arrangörerna om du har frågor.

 

 

Plats: Auberge Saint Donat :: Antal platser: 72 :: Antal anmälda: 37 :: Kategori: Sport & Fritid

Allmänt medlemsmöte på Villa Ingeborg
Torsdag, 21 September 2017 15:00 - 17:00

Välkommen till Rivieraklubbens allmänna medlemsmöte torsdag den 21 september kl. 15. Vid Rivieraklubbens årsmöte den 24 mars föreslogs det en stadgeändring. Mötet godtog förslaget men för bindande verkan ska beslutet bekräftas av ett allmänt medlemsmöte. Anmäl dig nedan.

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Samvaro & Mingel

Månadsträff i Mandelieu La Napoule
Torsdag, 21 September 2017 17:00 - 19:00

Vi träffas klockan 17 på O’Sullivans, irländsk pub i Port La Napoule. Tvärs över från stranden Plage Château och lite snett från slottet, mot slutet på Avenue Henry Clews. Alla är välkomna!

Föranmälan behövs ej, det är drop in. Vi minglar under en till två timmar och bestämmer då om vi vill äta en gemensam middag i närheten. Var och en bestämmer vad man vill ta in och betalar för sig. Enklare kan det inte bli. 

Se vidare information om träffarna här.

Plats: O´Sullivans :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Samvaro & Mingel

312 Golf le Provençal
Fredag, 22 September 2017 09:00 - 15:00

Golftävling på le Provençal i Sophia Antipolis, varje fredag med Klas Lifors som golfvärd.

OBS Vi samlas kl. 9.00 för att kunna starta kl. 9.30!

Golfen kan nu bokas per månad och du betalar 5€ för prisbordet via hemsidan vid anmälan.
Bokning till denna tävling från och med den 1 augusti.

 

Plats: Golf le Provencal :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Sport & Fritid

310 VAR -Vandring i Bargemon, Col de Belhomme
Måndag, 25 September 2017 09:30 - 14:00

Hans-Peter och Wania Fallesen väntar strax utanför Bargemon där vi parkerar våra bilar och startar vandringen upp mot Col de Belhomme. Det är enkel vandring på grusväg. Noel, deras pyreneisk vallhund är med och håller ihop flocken. Uppe på toppen har vi en vidunderlig utsikt i 360 grader. I norr Pre Alpes, i öster Cannes, i söder Frejus/St. Raphael (och Korsika om klart väder), i väster bergskjedjan Les Maures.

Plats: Place Saint Etienne :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Sport & Fritid

325 Liten vinprovning på CAVAVIN
Onsdag, 27 September 2017 18:30 - 19:30

Vår medlem Göran Nilsson är värd för våra vinträffar på Cavavin där Bernard Visac leder vinprovningen. Ikväll handlar det om röda viner från Provence

Vinprovningen kostar 15€ som betalas via hemsidan i samband med bokning. Om vi inte fått din betalning efter 72h, faller din anmälan automatiskt bort.  

Plats: CAVAVIN :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Mat & Dryck

319 Bridgetävling på Villa Ingeborg
Torsdag, 28 September 2017 10:00 - 15:00

PREMIÄR! Varannan vecka (udda veckor) erbjuds från och med i höst en lättare bridgetävling för medelgoda spelare med plats för 24 spelare (inkl. tävlingledarna). För att underlätta beräkning av resultat har Rivieraklubben köpt in ett system, Bridgemate, där scoring och resultatlistor skapas enkelt och snabbt medan spelet pågår.

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Sport & Fritid

After Work i Antibes
Torsdag, 28 September 2017 19:00 - 21:00

Sista torsdagen varje månad har vi After Work träffar i Antibes. Välkommen förbi och ta ett glas i baren på Royal Antibes Hôtel tillsammans med andra svenskar i området.

Plats: Royal Antibes Hôtel :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Samvaro & Mingel

312 Golf le Provençal
Fredag, 29 September 2017 09:00 - 15:00

Golftävling på le Provençal i Sophia Antipolis, varje fredag med Klas Lifors som golfvärd.

OBS Vi samlas kl. 9.00 för att kunna starta kl. 9.30!

Golfen kan nu bokas per månad och du betalar 5€ för prisbordet via hemsidan vid anmälan.
Bokning till denna tävling från och med den 1 augusti.

 

Plats: Golf le Provencal :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Sport & Fritid

Oktober 2017

311 VAR - Vandring i Moustiers Ste Marie
Måndag, 02 Oktober 2017 09:30 - 12:30

Hans-Peter och Wania Fallesen tar oss till Gorges du Verdon där vi med bil gör 2-3 stopp för att titta på den bedårande utsikten. Vi åker till Moustier där vi parkerar högst upp vid kyrkogården. Där startar vi vår vandring på en gammal romersk vandringsled som tar oss upp mot vårt lunchställe. Noel, deras pyreneisk vallhund är med och håller ihop flocken. Ta gärna med dig din hund du med. Vi intar vår medhavda pic-nic och blickar ut över Lac St. Croix och den stora platån med Riez, Valensole och Manosque. 

Plats: Comps-sur-Artuby :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Sport & Fritid

Klubbträff och Afterwork i Nice
Måndag, 02 Oktober 2017 16:00 - 20:00

Från och med i höst slår vi samman månadens klubbträff med afterworken i Nice.

Vi träffas första måndagen i månaden på Hôtel Splendid från kl. 16 då Mikaela Imbert från Rivieraklubbens kansli finns på plats. Kl. 18 ordnar Hans Nilsson med Quiz och fint pris för den som vill stanna lite längre.

Ingen föranmälan behövs.

Plats: Splendid :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Samvaro & Mingel

313 1er mardi i Cannes - Patrik Engellau
Tisdag, 03 Oktober 2017 12:00 - 15:00

Det välfärdsindustriella komplexet.

Patrik Engellau är svensk författare, styrelseordförande i tankesmedjan Stiftelsen Den Nya Välfärden och VD i Aktietorget. Han har arbetat inom FN, SIDA och UD, bland annat som chef för SIDA:s biståndskontor i Guinea-Bissau.Engellau har under många år deltagit aktivt i den politiska debatten bland annat som bloggare. Sedan 2015 är han ansvarig för debatthemsidan Det Goda Samhället, vars motto lyder "Här skapas samtidens självförståelse". Hans föredrag blir en stark vidräkning med det svenska samhället av idag.

Plats: Gaston Gastounette :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Politik & Samhälle

332 Film med vin & tilltugg på Villa Ingeborg
Torsdag, 05 Oktober 2017 16:00 - 20:00

Michael Nyqvist minnesdag OBS kl 16-20
Idag visar vi två filmer och börjar lite tidigare, tar vin och snittar i pausen och erbjuder er som vill att stanna kvar efteråt för enklare förtäring och diskussion runt filmerna.

NYHET -  Filmklubben

Ja, det kan vi väl ändå kalla oss som vurmar för bra filmer med hög underhållningspotential! I höst tänkte vi gå ett steg längre och pröva att träffas efter filmen, diskutera denna över något enkelt att äta och dricka. Anmäl dig här nedan.
Vi hoppas att detta faller väl ut och önskar er "biosugna" välkomna till höstens filmer.

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Kultur & Underhållning

312 Golf le Provençal
Fredag, 06 Oktober 2017 09:00 - 15:00

Golftävling på le Provençal i Sophia Antipolis, varje fredag med Klas Lifors som golfvärd.

OBS Vi samlas kl. 9.00 för att kunna starta kl. 9.30!

Golfen kan nu bokas per månad och du betalar 5€ för prisbordet via hemsidan vid anmälan.
Bokning till denna tävling från och med den 1 september.

 

Plats: Golf le Provencal :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Sport & Fritid

Fixardag på Villa Ingeborg
Fredag, 06 Oktober 2017 10:00 - 16:00

Nu är det dags för höstens städ- och fixardag på Villa Ingeborg!

Alla medverkande bjuds på lunch, kaffe och en biobiljett.

Tack för att ni hjälper oss!

 

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Samvaro & Mingel

299 Surströmmingsskiva på Villa Ingeborg
Fredag, 06 Oktober 2017 18:00 - 22:00

Dags för surströmmingsskiva på Villa Ingeborg!
Surströmming är en äkta norrländsk delikatess som enbart produceras längs Norrlandskusten
från Kalix i norr till Utvalsnäs i söder. Avnjutes med goda tillbehör och lämplig dryck.
Våra medlemmar Kerstin och Ulf Lundborg är värdpar.

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Mat & Dryck

220 Resa till Kampanien och Amalfikusten med Erzsebet Jonasson
Lördag, 07 Oktober 2017 00:00 - 23:59

Trots att Kampanien anses vara den italienska vinproduktionens vagga, idag är en mindre känd vinregion Nu är det dags att botanisera bland dessa dolda skatter Här har man bevarat lokala druvsorter som Falanghina, Aglianico, Fiano som överraskar med en mångfald beroende på de mycket varierande odlingplatser; nära havet, mitt i landet, på 1000 meters höjd. Här kan vi uppleva det syditalienska köket , smaka på den bästa buffelmozzarellan, färska skaldjur och den traditionella pizzan Vi vandrar på antika marker bland grekiska templar, romersk amfiteatrum, barock palatser och låter oss förtrollas av Amalfikustens hissnande vyer Kampanien är väl värd en resa !

 

Plats: :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Resor & Utflykter

309 DROP-IN - Vinprovning på Nordic Temptations Art Gallery i Antibes
Lördag, 07 Oktober 2017 14:00 - 18:00

Höstens andra provsmakning av spännande viner från småskaliga, skickliga och passionerade vinmakare från Frankrikes vinskatt. Konceptet är enkelt, kom när du vill mellan kl 14-18, sitt ner och prova vinerna i egen takt och tillbringa en skön eftermiddag i det fina galleriet med lite nya (eller gamla) bekanta. En tallrik med tilltugg med nordisk touch ingår i priset. Enkelt och helt enkelt gott! Vi återkommer med tema i god tid före tillställningen.<br />

Plats: Nordic Temptations :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Mat & Dryck

303 Guidad visning på Fernand Léger i Biot
Måndag, 09 Oktober 2017 11:00 - 14:00

VIS A VIS. Fernand Leger et ses amis

I Legers museum i Biot visas i höst verk av Leger och hans vänner från Ryssland och Frankrike. Dessa konstnärer var, på samma sätt som Leger, inspirerade av kubismen, surrealismen och abstrakt konst. I Norden fick Legers konst stor betydelse då han i Paris undervisade många skandinaver på Académie Moderne. Bland dem var Franciska Clausen från Danmark, Bertling och Bengt Olson från Sverige och från Norge tre kvinnliga konstnärer. Legers och hans vänners «mekaniska estetik» är högaktuell också idag när teknologin tar i större och större utsträckning makten över oss. Susanne Rajka visar utställningen, och för de som anmäler sig blir det lunch i Museets närhet.

Plats: Musée National Fernand Leger :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Kultur & Underhållning

316 Lätt vandring runt Lac d'Allos
Måndag, 09 Oktober 2017 11:00 - 15:00

Följ med på en enkel vandring på hög höjd i en fantastiskt vacker miljö i hjärtat av nationalparken Mercantour. Under ledning av Sassa och Henrik Moberger går vi upp till, och runt, Europas största glaciärsjö Lac d’Allos på 2230 meters höjd.

Plats: Allos :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Sport & Fritid

300 Temalunch på Villa Ingeborg - Per Ahldén
Tisdag, 10 Oktober 2017 12:00 - 15:00

Per Ahldén håller föredrag om Svenskt Tenn, Estrid Ericson och Josef Frank.

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Kultur & Underhållning

319 Bridgetävling på Villa Ingeborg
Torsdag, 12 Oktober 2017 10:00 - 15:00

Varannan vecka (udda veckor) erbjuds från och med i höst en lättare bridgetävling för medelgoda spelare med plats för 24 spelare (inkl. tävlingledarna). För att underlätta beräkning av resultat har Rivieraklubben köpt in ett system, Bridgemate, där scoring och resultatlistor skapas enkelt och snabbt medan spelet pågår.

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Sport & Fritid

312 Golf le Provençal
Fredag, 13 Oktober 2017 09:00 - 15:00

Golftävling på le Provençal i Sophia Antipolis, varje fredag med Klas Lifors som golfvärd.

OBS Vi samlas kl. 9.00 för att kunna starta kl. 9.30!

Golfen kan nu bokas per månad och du betalar 5€ för prisbordet via hemsidan vid anmälan.
Bokning till denna tävling från och med den 1 september.

 

Plats: Golf le Provencal :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Sport & Fritid

Vernissage på Villa Ingeborg - Svenska konstnärer i Provence
Fredag, 13 Oktober 2017 16:00 - 19:00

Idag öppnar den stora utställningen “Svenska konstnärer i Provence”.

Fjorton av konstnärerna, som presenteras i boken med samma namn, visar sina verk och några av dem kommer att vara på plats på vernissagen.

Utställningen pågår en månad, fram till 17 november.

Välkomna på vernissage med mingel, vin och tilltugg kl. 16-19.

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Kultur & Underhållning

330 Besök i Marseille
Måndag, 16 Oktober 2017 11:00 - 18:00

Eva Zeijlon visar er det bästa av Marseille och möter de som kommer med tåg vid stationen och övriga vid Vieux Port för promenad mot hotellet. Därefter blir det både hamnområdet med det spännande Mucem, Le musée des civilisations de l'Europe et de la Méditerranée, som öppnade sommaren 2013. Det blir också lokala specialiteter vid gemensam lunch och besök bl.a. i den gamla stadsdelen le Panier. Vi gör studiebesök och smakar på några av stadens specialiteter under promenaden!

Plats: Marseille :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Resor & Utflykter

301 Temalunch med filmvisning - Konstsamlaren och katastrofen
Tisdag, 17 Oktober 2017 12:00 - 15:00

Vår medlem Susanne Rajka är konstvetare med en master och doktor i konstvetenskap. Idag presenterar hon ”Konstsamlaren och katastrofen” en film av Clara Tornvall

(Producerad av K Special och Sveriges Television)

Det är många som inte känner till att en av Norra Europas största privata samlingar med modern och samtidskonst befann sig i Sverige på 1950 talet.

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Kultur & Underhållning

325 Liten vinprovning på CAVAVIN
Onsdag, 18 Oktober 2017 18:30 - 19:30

Vår medlem Göran Nilsson är värd för våra vinträffar på Cavavin där Bernard Visac leder vinprovningen. 

Vinprovningen kostar 15€ som betalas via hemsidan i samband med bokning. Om vi inte fått din betalning efter 72h, faller din anmälan automatiskt bort.  

Plats: CAVAVIN :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Mat & Dryck

290 Södra Korsika
Torsdag, 19 Oktober 2017 07:30 - 16:55

Vår populäre guide François Zamponi tar emot oss i Ajaccio och efter besök i Napoleons födelsestad går resan österut. Vi blandar natur, kultur, mat- och vinupplevelser, avkoppling, besök på historiska och vackra platser med lokala traditioner. Vi får lära känna det riktiga Korsika samt den historiska bakgrunden till dagens politiska och sociala situation. Hotellet ligger i Porto Vecchio och dessutom besöker vi bl.a. Bonifaccio och bergsområdet Bavella.

Plats: :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Resor & Utflykter

320 Bridgekurs på Villa Ingeborg
Torsdag, 19 Oktober 2017 10:00 - 15:00

PREMIÄR! Varannan vecka (jämna veckor) erbjuds från och med i höst en bridgekurs för alla som vill börja med detta fascinerade spel. Ett bra sätt att hålla hjärnan igång! Rivieraklubben kommer att erbjuda utbildningsmaterial till självkostnadspris.

Med reservation att det blir tillräckligt med deltagare. 

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Sport & Fritid

333 Film med vin & tilltugg på Villa Ingeborg
Torsdag, 19 Oktober 2017 17:00 - 19:30

Lion - Saroo är en ovanligt klok och äventyrslysten 5-åring som bor i en liten by i centrala Indien. Hans storebror Guddu är hans idol och han vill precis som sin bror bidra till familjens försörjning. En natt så tappar de två bröderna bort varandra på en tågstation och Saroo hamnar på ett tåg som för honom hundratals mil bort till Calcutta där ingen förstår hans språk. Efter en tid som gatubarn hamnar han på ett statligt barnhem där man resultatlöst försöker hitta hans familj.

NYHET - Filmklubben

Ja, det kan vi väl ändå kalla oss som vurmar för bra filmer med hög underhållningspotential! I höst tänkte vi gå ett steg längre och pröva att träffas efter filmen, diskutera denna över något enkelt att äta och dricka. Anmäl dig här nedan.
Minglet innan kommer att kvarstå som en "uppvärmning".
Vi hoppas att detta faller väl ut och önskar er "biosugna" välkomna till höstens filmer.

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Kultur & Underhållning

312 Golf le Provençal
Fredag, 20 Oktober 2017 09:00 - 15:00

Golftävling på le Provençal i Sophia Antipolis, varje fredag med Klas Lifors som golfvärd.

OBS Vi samlas kl. 9.00 för att kunna starta kl. 9.30!

Golfen kan nu bokas per månad och du betalar 5€ för prisbordet via hemsidan vid anmälan.
Bokning till denna tävling från och med den 1 september.

 

Plats: Golf le Provencal :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Sport & Fritid

326 Lunchföredrag i Menton - Efter valet och Flyktingpolitik
Fredag, 20 Oktober 2017 11:00 - 14:00

Skall Macron återfå fransmännens förtroende? Och hur ser hans invandringspolitik ut?

Göran Hasselmark talar om valresultatet men även om islam, flyktingar och migranter.

Plats: Restaurant Joël Garault (Lycée Paul Valery) :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Politik & Samhälle

321 Promenad Cap d´Antibes och Eilenroc - Eva Zeijlon
Lördag, 21 Oktober 2017 10:00 - 13:00

Eva Zeijlon tar oss med på promenad runt Cap d´Antibes med besök på Villa Eilenroc.

Plats: Restaurant Keller :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Sport & Fritid

304 Tillsammans 183 år på scenen!
Söndag, 22 Oktober 2017 19:00 - 21:00

Missa inte höstens stora show på Espace Miramar i Cannes med Ann Louise Hansson, Siw Malmkvist och Lill-Babs.

Kanske är det sista gången de står på scen tillsammans? Ta chansen och se dessa fantastiska damer som började sin yrkesresa i mitten av 1950-talet och som i årtionden tillhört den svenska artisteliten. Var och en har de sjungit sig in i den svenska musikhistorien och folksjälen för all framtid.

Varmt välkommen till en kväll som sent ska glömmas!

Dörrarna öppnas kl. 18.30 då ett glas champagne serveras och därefter blir det show kl. 19.15-21.00

Plats: Espace Miramar :: Antal platser: 300 :: Antal anmälda: 62 :: Kategori: Kultur & Underhållning

Anmälan stänger 2017-10-22

Boka nu

308 Film på Villa Ingeborg - Tore Wretman Kökspojken
Tisdag, 24 Oktober 2017 16:00 - 18:30

Om mannen som fick svenskarna att glädjas åt och njuta av att äta och laga mat, vår förste stjärnkock, krögare i världsklass och superkändis. Berättelsen om en pojke som odugligförklaras, kastas ut ur skolan, tvingas in i ett föraktat yrke, men sliter hårt, hittar sin passion, kommer igen, revolutionerar Mat-Sverige och skapar respekt för en hel bransch. 
 
Sverige är idag en gastronomisk toppnation med stora framgångar i internationella kocktävlingar, med restauranger i världsklass och en matkultur som väcker intresse långt utanför landets gränser. 
Inget av detta hade varit möjligt utan Tore Wretman.
 
 
En film av Peder Carlquist och Agneta Liljeqvist.

 

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Kultur & Underhållning

319 Bridgetävling på Villa Ingeborg
Torsdag, 26 Oktober 2017 10:00 - 15:00

Varannan vecka (udda veckor) erbjuds från och med i höst en lättare bridgetävling för medelgoda spelare med plats för 24 spelare (inkl. tävlingledarna). För att underlätta beräkning av resultat har Rivieraklubben köpt in ett system, Bridgemate, där scoring och resultatlistor skapas enkelt och snabbt medan spelet pågår.

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Sport & Fritid

Rivieramästerskap i Boule
Torsdag, 26 Oktober 2017 12:30 - 17:00

Rivieramästerskap i boule kommer att hållas i Valbonne den 26 oktober. 

Tävlingen börjar kl 13.00, lottning är öppen från 12.30. Lag med två respektive tre deltagare är välkomna.

Alla lag spelar tre matcher enligt en given spelplan och de åtta lag som placerar sig bäst efter de tre omgångarna gör i en fjärde omgång upp om
placeringarna i Mästerskapsturneringen, Tröstturneringen och Svedbergs.

Tävlingen beräknas ta slut kl 17.00

Plats: Boule Valbonne :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Sport & Fritid

Månadsträff i Mandelieu La Napoule
Torsdag, 26 Oktober 2017 17:00 - 19:00

Vi träffas klockan 17 på O’Sullivans, irländsk pub i Port La Napoule. Tvärs över från stranden Plage Château och lite snett från slottet, mot slutet på Avenue Henry Clews. Alla är välkomna!

Föranmälan behövs ej, det är drop in. Vi minglar under en till två timmar och bestämmer då om vi vill äta en gemensam middag i närheten. Var och en bestämmer vad man vill ta in och betalar för sig. Enklare kan det inte bli. 

Se vidare information om träffarna här.

Plats: O´Sullivans :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Samvaro & Mingel

After Work i Antibes
Torsdag, 26 Oktober 2017 19:00 - 21:00

Sista torsdagen varje månad har vi After Work träffar i Antibes. Välkommen förbi och ta ett glas i baren på Royal Antibes Hôtel tillsammans med andra svenskar i området.

Plats: Royal Antibes Hôtel :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Samvaro & Mingel

312 Golf le Provençal
Fredag, 27 Oktober 2017 09:00 - 15:00

Golftävling på le Provençal i Sophia Antipolis, varje fredag med Klas Lifors som golfvärd.

OBS Vi samlas kl. 9.00 för att kunna starta kl. 9.30!

Golfen kan nu bokas per månad och du betalar 5€ för prisbordet via hemsidan vid anmälan.
Bokning till denna tävling från och med den 1 september.

 

Plats: Golf le Provencal :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Sport & Fritid

317 VAR - Kastanjefest i La Garde Freinet
Söndag, 29 Oktober 2017 10:30 - 14:00

Eva Nilsson och Håkan Bergendahl tar på nytt emot oss i sin hemby. La Garde Freinet ligger högt upp i Maurebergen ovanför St Tropez, mitt i kastanjeskogen och räknas som en av kastanjefesternas huvudorter. Denna helg är det extra festligt med presentation och provsmakning av lokala produkter på torget och i gränderna runt omkring.

De som önskar följa med på en gemensam promenad med Eva och Håkan i byn och dess omgivningar träffas kl. 10.30. Vi återkommer om exakt mötesplats. Övriga strosar runt på den stora marknaden på egen hand och möter upp för gemensam lunch kl. 12.30.

 

Plats: La Garde-Freinet :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Kultur & Underhållning

314 Temalunch på Villa Ingeborg - Thomas Krän
Måndag, 30 Oktober 2017 12:00 - 15:00

Kulturskillnader

Thomas Krän är konsult och specialist i interkulturella frågor och idag talar han i första hand om svenska och franska kulturskillnader under ett interaktivt lunchmöte på Villa Ingeborg. 

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Kultur & Underhållning

322 La Belle Époque - Nice storhetstid - Eva Zeijlon
Tisdag, 31 Oktober 2017 10:00 - 13:00

Kungar, drottningar, tsarer och tsarinnor, ja hela Europas aristokrati frekventerade staden Nice vintertid. Eva Zeijlon visar oss runt främst längst Promenaden och i Quartier Les Musiciens, som utvecklades runt sekelskiftet 1900. Vi får uppleva mycket vacker arkitektur och höra många spännande anekdoter om denna period med efterföljande Art Nouveau och Art Déco. I centrum för allt detta ligger Negresco med sin speciella arkitektur och de unika privatsamlingar av konst och möbler som hotellets ägarinna samlat på sig av fransk konstprakt!

Plats: Le Negresco :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Kultur & Underhållning

November 2017

320 Bridgekurs på Villa Ingeborg
Torsdag, 02 November 2017 10:00 - 15:00

Varannan vecka (jämna veckor) erbjuds från och med i höst en bridgekurs för alla som vill börja med detta fascinerade spel. Ett bra sätt att hålla hjärnan igång! Rivieraklubben kommer att erbjuda utbildningsmaterial till självkostnadspris.

Med reservation att det blir tillräckligt med deltagare. 

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Sport & Fritid

307 Akvarellkurs på Villa Ingeborg
Torsdag, 02 November 2017 10:00 - 16:30

Inger Myrén kommer tillbaka och håller en 3-dagars-kurs i akvarellmålning på Villa Ingeborg.

Förutom många utställningar i Narbonne-regionen där hon bor har Inger ställt ut i Paris, Geneve, Barcelona och Stockholm.

Sedan 1991 har hon hållit akvarellkurser i Frankrike och i Sverige, i sin ateljé i Narbonne organiserar hon hel- och halvdagarskurser då mestadels för Fransmän.

Läs mer på: www.art-myren.sitew.com 

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Kurser & Utbildning

334 Film med vin & tilltugg på Villa Ingeborg
Torsdag, 02 November 2017 17:00 - 20:00

Fyren mellan haven (OBS 2h15 lång)
Tom Sherbourne, en fyrvaktare, och hans fru Isabel lever vid kusten i västra Australien. En dag hittar de en död man och ett ensamt spädbarn i en livbåt som blivit uppspolad på stranden. De bestämmer sig snabbt för att ta sig an den lilla flickan som sitt eget barn. Några år hinner passera innan de stöter på en kvinna som har förlorat sin dotter och sin man till sjöss under samma tid som Tom och Isabel hittade sin baby. Alicia Vikander fick Oscar för bästa kvinnliga huvudroll

NYHET - Filmklubben

Ja, det kan vi väl ändå kalla oss som vurmar för bra filmer med hög underhållningspotential! I höst tänkte vi gå ett steg längre och pröva att träffas efter filmen, diskutera denna över något enkelt att äta och dricka. Anmäl dig här nedan.
Minglet innan kommer att kvarstå som en "uppvärmning".
Vi hoppas att detta faller väl ut och önskar er "biosugna" välkomna till höstens filmer.

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Kultur & Underhållning

312 Golf le Provençal
Fredag, 03 November 2017 09:00 - 15:00

Golftävling på le Provençal i Sophia Antipolis, varje fredag med Klas Lifors som golfvärd.

OBS Vi samlas kl. 9.00 för att kunna starta kl. 9.30!

Golfen kan nu bokas per månad och du betalar 5€ för prisbordet via hemsidan vid anmälan.
Bokning till denna tävling från och med den 1 oktober.

 

Plats: Golf le Provencal :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Sport & Fritid

318 Höstens välkomstträff på Villa Ingeborg
Måndag, 06 November 2017 15:00 - 17:00

Vi önskar alla nya medlemmar välkomna! Vår ordförande presenterar vår organisation och därefter blir det mingel med vin & tilltugg till självkostnadspris tillsammans med personal, styrelsemedlemmar och andra aktiva medlemmar i klubben.

Plats: Villa Ingeborg :: Antal platser: :: Antal anmälda:  :: Kategori: Samvaro & Mingel